Haida Filters

"Believe we can"

with ND filters

De Haida filters en systemen

Het uitgebreide gamma van Haida bevat niet alleen Filters maar ook volledige systemen voor divers gebruik. Gebruikt u nu een kleinbeeld, middenformaat of technische camera, u kan altijd profiteren van de vele voordelen die het systeem biedt. Bekende Systemen als de 75mm, 100mm en 15mm sets alsook schroeffilters van 37,5 tot 105mm zijn verkrijgbaar.

Het Haida 100mm systeem

Ook Haida heeft het alom bekende 100mm systeem in het gamma. Lensadapterringen van 49 tot 82mm en een uit twee delen bestaande filterhouder. Het grote pluspunt van dit systeem rust op de plaatsing van de polarisatiefilter achter de effect filters. Diverse en zorgvuldig samengestelde kits worden aan aantrekkelijk prijzen aangeboden.

Haida 75mm system

Meetzoekercamera’s of mirrorless toestellen vereisen een compacte filterhouder. Adaptie ringen verkrijgbaar van 40 tot 55mm Diverse kits voor de starter, enthousiasts of de veeleisende fotograaf aan scherpe prijzen verkrijgbaar.

Het Haida 150mm systeem

Het 150 mm systeem zorgt er voor dat u ook camerafilters kan gebruiken op ultra-groothoeken.
Landschapsfotografen gebruiken quasi dagelijks extreme groothoeken. Maar door de specifieke lensbouw was het bijna onmogelijk om filters te gebruiken op deze lenzen.
Het Haida 150mm systeem bestaat uit een ring die vast op de lens gemonteerd wordt. Hierop wordt dan de filterhouder geplaatst die zoals steeds vrij kan ronddraaien. Specifieke adaptie ringen voor een groot aantal groothoek lenzen alsook schroefdraad ringen zijn verkrijgbaar

Haida Round Filters

Haida heeft een ruim aanbod aan schroeffilters van 37,5 tot 105mm.
Handige variabele ND, polarisatie, UV, Graduated en NanoPro ND filters

Haida Glass Filters

Haida heeft .
Een veelgebruikte filterset is de ND graduated filterset, gegradueerde grijsfilters in één, twee of drie stops (ND 0.3 – 0.6 of 0.9). Het mooie van de ND graduated filters is dat ze de mogelijkheid bieden om de belichting in één deel van de opname te verlagen, terwijl de rest van het beeld onaangetast blijft. ND graduated filters worden meestal gebruikt wanneer de lucht veel helderder is dan de voorgrond. Door de ND graduated filter voor het heldere deel te plaatsen, wordt detail behouden en verkrijgt men een beter uitgebalanceerd resultaat.

Polarisatie

Wanneer licht op een glad, blinkend oppervlak valt, resulteert dit in ongewenste schitteringen met hoge contrasten die moeilijk te beheersen zijn. Een polarisatiefilter vermijdt deze schitteringen, verwijdert storende reflecties en zorgt voor meer gesatureerde kleuren.
Polarisatiefilters zijn zowel beschikbaar in lineaire als circulaire polarisatie en bestaan in verschillende uitvoeringen :

De 105mm polarisatiefilter wordt op de filterhouder gemonteerd via een spediale ring. Hierdoor kan de filter onafhankelijk van de andere filters in de filterhouder geroteerd worden. Dit maakt deze filter uitermate geschikt voor landschapsfotografie waar meestal een combinatie van graduated filters en de polarisatiefilter vereist is.

De 10x10cm polarisatiefilter wordt rechtstreeks in de filterhouder geschoven en kan dan geroteerd worden tot het gewenste effect bereikt is. Deze filter wordt voornamelijk in de studio gebruikt.

Haida NanoPro

Haida Night sky