Phase One

Foto©Alexia Sinclair

De Phase One XF camera betekent een revolutie in het middenformaat-landschap. Alle belangrijke elementen en functies werden volledig opnieuw ontworpen en in eigen beheer gefabriceerd. Dit resulteert in een zeer sterke, robuuste behuizing die ook in stresssituaties een stootje kan verdragen. Binnenin is de meest geavanceerde elektronica ingebouwd met o.a. een modern en snel autofocussysteem en een zeer gebruiksvriendelijke user interface met controletoetsen die naar uw eigen voorkeur geprogammeerd kunnen worden.
De camera accepteert een twintigtal lenzen waaronder ook de Schneider Kreuznach LS lenzen met flitssynchronisatietijden tot 1/1600s. Profoto Air radiofrequenties werden ingebouwd voor een draadloze synchronisatie met uw flitsen. Samen met de Phase One IQ3 series is dit de meest uitgelezen camera voor elke job.

Het XF camerasysteem is gebouwd op basis van fullframe middenformaat sensoren die 2,5 keer groter zijn dan DSLR camera’s.  Deze unieke combinatie biedt de hoogst mogelijke resolutie met een zeer hoog dynamisch bereik tot 15 stops.  Hierdoor worden alle details in zowel hoge lichten als schaduwpartijen bewaard.  IQ ruggen zijn beschikbaar in verschillende configuraties, tot 100Mp.  Dit resulteert in een ongelooflijke detailweergave en een creatieve vrijheid zonder grenzen.

Veelal wordt vergeten dat een optimale scherpte, resolutie en detailweergave in de eerste plaats wordt bepaald door uw objectief. Zijn deze ook geschikt voor uw digitale systeem ?
Phase One heeft een uitgebreid gamma aan vaste brandpunten. In samenwerking met Schneider Kreuznach, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van topkwaliteit fotografische lenzen, bieden zij ook een aantal specifieke objectieven aan met ingebouwde centraalsluiter.

Phase One IQ3 100 Trichromatic

De IQ3 100 Trichromatic is gebaseerd op een nieuwe en exclusieve CMOS sensor die kleur reproduceert exact zoals het menselijk oog.  De sensor werd ontwikkeld in een nauwe en langdurige samenwerking tussen Sony en Phase One.  Het resultaat is een verbluffende kleurdefinitie waardoor de professionele fotograaf zijn artistieke visie beter dan ooit kan uitdrukken.

Phase One is reeds jaren werkzaam in de digitale fotografie mar heeft de nieuwe technologie vanuit een ander standpunt benaderd.  Phase One heeft zich gefocussed op een aspect waar doorgaans aan werd toegegeven : kleur.  De essentiële rol van kleur in de fotografie is iets dat niemand durft te onderschatten.  De mogelijkheid om kleur te fotograferen zoals het menselijk oog het ziet, is een ambitie sinds de introductie van kleurfotografie.

Technische specificaties in een notendop :
– Resolutie 101 Mpix
– 15 f-stops dynamisch bereik
– 16 bit kleurdiepte
– ISO 35 – 12800
– full frame sensor 53,4 x 40,1 mm / 11608 x 8708 pix
– Output 98,3 x 73,2 cm @ 300dpi