Phottix

Foto©Meta-Morphosis

Phottix is een zeer toegewijde fabrikant van fotografische accessoires. Door hun zeer innovatieve ideeën zijn zij vandaag houder van 40 patenten, waaronder de Phottix Odin. Dit is de eerste draadloze trigger met volledige TTL en manuele vermogensinstelling en automatische of manuele flits-zoomfunctie.
Alle Phottix produkten worden ontwikkeld in samenspraak met professionele fotografen. Deze combinatie brengt de fotografie naar een hoger niveau met nieuwe technologieën, een zeer hoge compatibiliteit en duurzaamheid.

Indra 500 / 360

De Phottix Indra is een 500W/s of 360 W/s TTL studioflits met high speed sync en ingebouwde Phottix Odin TTL trigger.
De Indra kan geregeld worden over 8 stops, per 1/3 stop, van vol vermogen tot 1/128, ideaal als u met een grote diafragmaopening wilt fotograferen. TTL belichtingen kunnen in +/- 3 stops gestuurd worden. In combinatie met de Li-Ion batterij is de Indra de perfecte oplossing op locatie met 2 sec herlaadtijden en 360 flitsen op vol vermogen. De ingebouwde Phottix Odin voor Canon of Nikon maakt de bediening van de Indra TTL tot een eenvoudige klus.

Mitros+

De Phottix Mitros+ is een krachtige en zeer duurzame reportageflits voor Canon, Nikon of Sony met richtgetal 58. De Mitros+ heeft een aantal ingebouwde functies zoals IR triggering met Master en Slave modus, AF hulplicht, automatische of manuele zoomfunctie.  De Mitros kan volledig TTL of manueel gestuurd worden en ondersteunt high speed sync en flitsen op het tweede gordijn.  Met de Mitros+ kan de fotograaf niet alleen de flits op of naast zijn camera gebruiken, maar kunnen alle instellingen vanop afstand geregeld worden dankzij de geïntegreerde radiosturing. Zo heeft de Mitros+ de Phottix Odin zender/ontvanger en de Phottix Strato II ontvanger ingebouwd.

Odin II

De Odin II geeft de fotograaf meer controle dan voordien, direct, logisch en snel.  Elke van de vijf groepen heeft zijn eigen sneltoets. Wijzigingen worden ingesteld met het grote centrale instelwiel. Plaats uw licht, stel in, vergrendel en shoot ! Een groot verlicht LCD scherm toont alle settings in een oogopslag. Je controleert tot vijf flitsers of groepen van flitsers in TTL of manueel; je schakelt een groep uit en zijn instellingen verdwijnen van het scherm.

High speed sync met TTL flitsers en OverDrive Sync met manuele studioflitsers maakt flitssynchronisatie tot 1/8000s mogelijk voor een totale bevriezing van elke beweging.  Een ingebouwd AF hulplicht maakt ook autofocus scherpstelling in slechtere lichtomstandigheden mogelijk.

Laso

Dankzij de nieuwste Phottix Laso kan u alle Canon radiogestuurde reportageflitsen controleren en synchroniseren, evenals niet-radiogestuurde Canon TTL flitsen die gemonteerd worden op de Phottix Laso receiver.  De Laso kan tot 5 groepen Canon compatibele flitsers sturen en ondersteunt verschillende modi zoals E-TTL II, E-TTL, manueel, multi. High speed synchronisatie tot 1/8000.

De Laso ontvanger werkt met niet-radiogestuurde Canon TTL flitsen. Gebruikers kunnen hun flitsen toch sturen dankzij deze ontvanger via verschillende radiozenders, inclusief de Phottix Laso en de Canon ST-E3-RT zender. Het voordeel is dat ook oudere Canon TTL flitsen zoals de 580EX II gestuurd en gesynchroniseerd kunnen worden.

Strato

De Phottix Strato TTL triggers zijn zeer gebruiksvriendelijke en betaalbare TTL zender/ontvangers.  Met een geïntegreerd LCD scherm en gemakkelijk bereikbare toetsen kan men snel de instellingen wijzigen.  High speed sync en 2de gordijns synchronisatie worden door deze 4-kanaals triggers ondersteund. Naarmate camera- en flitstechnologie evolueren, kunnen firmware updates geüpload worden via de ingebouwde USB poort. Beschikbaar voor Canon en Nikon.

Strato II

De Phottix Strato II is een zeer betrouwbare trigger voor zowel studio- als reportageflitsen.  Zender/ontvangers kunnen in vier verschillende groepen geconfigureerd worden. Werkafstand tot 150m met maximale sluitertijden tot 1/250s. De flitssschoen van de zender laat het TTL signaal tussen camera en flits door zodat de flits die bovenop de camera gemonteerd staat nog steeds de volledige TTL ondersteuning geniet.

Ares II

De Ares II is de nieuwste budgetvriendelijke flitstrigger van Phottix.  De Ares II is de perfecte oplossing voor manuele shoots met studio- of reportageflits en is compatibel met andere Phottix producten.
Met de Ares II kan u kiezen uit 16 kanalen.  De eerste vier zijn compatibel met de Strato II ontvangers en kunnen dus gebruikt worden om de Mitros+ of Indra TTL series te triggeren.
De Ares II hebben een geïntegreerde universele hotshoe en ondersteunen zo de camera’s en flitsers van o.a. Canon, Nikon, Sony, Pentax, Panasonic en Olympus

Remotes

De Taimi is Phottix’s populaire en budgetvriendelijke timer remote. Verschillende functies zoals zelfontspanner, intervaltimer, lange belichtingen en een belichtingsteller werden geïntegreerd en kunnen gecombineerd worden voor time-lapse fotografie of andere creatieve effecten. De Taimi kan ook als een eenvoudige trigger gebruikt worden en kan de BULB functie van uw camera activeren.  De Phottix Taimi is geschikt voor alle courante merken : Canon (type E3 & N3), Nikon (N8 & N10) en Sony (S8).
De Phottix Aion is een gelijkaardig systeem maar volledig draadloos tot op afstanden van 60m.