Rotolight Anova Pro

150 150 Team Servix

De Rotolight Anova PRO is een revolutionair LED armatuur met Visuele Lichteffecten voor de Broadcast,  Filmindustrie en Fotografie.

Rotolight, de bekroonde Britse fabrikant van LED-verlichting, lanceerde onlangs de ANOVA PRO ™, het ultieme LED studio en locatie armatuur, uitgerust met uitzonderlijke kenmerken en mogelijkheden.  De Rotolight Anova PRO levert veelzijdigheid, superieure kleurweergave en zachte lichtopbrengst waardoor het ideaal is voor zowel cineasten als fotografen.
De Anova PRO is voorzien van vijf gepatenteerde functies die veel tijd en moeite besparen, en tegelijkertijd ook meer creativiteit toevoegen in de studio of op locatie :
• CineSFX ™ biedt een krachtig arsenaal van op maat gemaakte filmische lichteffecten
• FX Slave ™ maakt het mogelijk CineSFX ™ effecten via DMX naar maximaal 512 andere lichtbronnen
te sturen in real time en zonder vertraging om krachtige lichteffecten voor grootschalige producties
te maken
• True Aperture Dimmen ™ berekent en toont de F-stop voor een onderwerp op een opgegeven afstand
• Designer Fade ™ biedt aangepaste fade-up / down effecten
• High Speed Sync Flash (HSS) biedt een krachtige HSS flitser zonder herlaadtijd met 150% van de
maximale continue lichtopbrengst voor fotografische workflows

CineSFX ™ is een breed spectrum van aanpasbare lichteffecten voor tv-productie, video en film toepassingen. Deze omvatten alle denkbare licht effecten die vaak gebruikt worden om brand, bliksem, televisie, film, neon, politie, paparazzi, schoten en vonken te simuleren.

Dankzij de SFX (special effects) in de Anova Pro is de Flicker Box overbodig geworden.  De Anova PRO met CineSFX ™ bespaart hierdoor veel tijd en kosten voor onafhankelijke producties, broadcast / televisiestudio’s en filmmakers. Elk effect is volledig naar eigen wensen aanpasbaar.  Bovendien kunnen de instellingen geraadpleegd worden op het digitale display, hierdoor kunnen  complexe lichteffecten nauwkeurig gereproduceerd worden.

FX Slave ™ maakt het mogelijk CineSFX ™ effecten via DMX naar maximaal 512 andere lichtbronnen (inclusief de vorige generatie Rotolight Anova lampen) te sturen in real time en zonder vertraging om krachtige lichteffecten voor grootschalige producties te maken. De andere lichtbronnen kunnen direct worden aangestuurd door de Anova PRO met de gekozen CineSFX ™ stand, met dezelfde intensiteit en kleurtemperatuur. Hierdoor kunnen gedetailleerde lichteffecten gemakkelijk worden gereproduceerd voor grootschalige producties en films, evenals voor kleinschaligere producties.
Visueel effect veteraan Stefan Lange (Skyfall, Batman, Tomb Raider), zei: “De CineSFX modus die in de Rotolight Anova PRO is ingebouwd is een voordeel voor elke productie. Het is snel, zowel voor film, een drama of een documentaire. Ik neem het mee naar elke productie”.
De Anova PRO vertegenwoordigt de volgende generatie van de Rotolight’s Anova ™ familie en is de 2015 winnaar van de Guild of Television Cameramensen (GTC) Seal of Approval Award. Het Bi-Color LED armatuur is ideaal voor gebruik in televisiestudio’s, door filmmakers en op locatie. De Anova PRO  is 43% helderder dan zijn voorganger. De Anova PRO is voorzien van een vernieuwde yoke en een nieuw flitscontact voor fotocamera synchronisatie.
Door zijn unieke AccuColour ™ LED-fosfor technologie, heeft de Anova PRO een uitzonderlijke kleurweergave (CRI: 96+) en scores in de hoogste categorie bij de TLCI testen.  Andere unieke functies zijn onder meer True Aperture Dimmen ™, evenals Designer Fade ™ en High Speed Sync Flash (HSS) voor fotografische workflows.  De Anova PRO is het eerste continue Bi-Color LED armatuur op de markt die deze unieke mogelijkheden biedt.