Cambo

foto ©Joe Cornish

Wide RS series

Cambo Wide RS series zijn het ideale fotografische gereedschap voor landschap-, interieur- en architectuurfotografen.  De RS is zeer compact en lichtgewicht, maar combineert toch laterale en verticale bewegingen.  Hierdoor kan het perspectief perfect gecorrigeerd worden of kunnen eventueel verschillende beelden aan elkaar gestitched worden voor extreme groothoekbeelden of grotere bestanden.  De verstellingen in beide richtingen gebeurt dmv zeer nauwkeurige tandwielinstellingen op het filmvlak waardoor de positie van de lens steeds ongewijzigd blijft.  Naast de shiftmogelijkheden van de body biedt Cambo een aantal lensplaten met tilt/swing verstellingen voor de meest populaire brandpunten zodat scherptediepte beter gecontroleerd kan worden.

De RS is ontwikkeld voor digitale fotografie met high-end digitale cameraruggen en accepteren zowel Schneider Digitar lenzen als Rodenstock Digaron-S of Digaron-W objectieven.  Er zijn adapters beschikbaar voor de meeste cameraruggen waaronder PhaseOne/MamiyaLeaf 645DF/XF, Hasselblad-V, -H of Contax 645 en Leaf AFi/Sinar HY6.

Actus

De Cambo Actus biedt u een volledige beeldcontrole, welke enkel kan verkregen worden door het gebruik van een technische camera, maar in een zeer kleine, compacte en draagbare camera.  Dankzij de tilt- en swingverstellingen op de voorste (lens) standaard en een achterstandaard met rise/fall en laterale shift heeft de fotograaf de volledige controle over scherpte, scherptediepte en perspectief.
De Actus wordt gebruikt met uw digitale camera die op een roterende bajonetvatting wordt bevestigd.  Door deze vatting kan de fotograaf snel wisselen tussen portret of landschap zonder zijn camera van het toestel te halen. Er zijn bajonetvattingen voor het Fuji X-systeem, Sony E, Olympus OMD, Canon en Nikon.

Actus DB2

De Actus DB2 is ontworpen voor het gebruik met digitale achterwanden. De Actus DB2 gebruikt dezelfde SLW interface adapters als de gekende Cambo wide RS camera’s.  Deze interfaces kunnen snel in portret of landschapsmodus gemonteerd worden. Digitale ruggen van Phase One, MamiyaLeaf en Hasselblad worden ondersteund, zowel de basismodellen als de allernieuwste systemen.
Scherpstelling kan door middel van de liveview-opties van de camerarug of via het optioneel matglas WDS619.  De balg is bevestigd met magneten. De standaardbalg is geschikt voor lenzen tot 120mm. Langere brandpuntsafstanden kunnen een optionele balg noodzakelijk maken.

Studiostands

Cambo heeft verschillende studiostatieven die allemaal gekenmerkt worden door de stevige basis en centrale kolom.  Door hun concept en zeer laag zwaartepunt zijn ze ongelooflijk stabiel, ook bij het gebruik van een middenformaat- of technische camera.  Kolomhoogtes kunnen variëren van 2,10m tot 3,60m, afhankelijk van het model.  Laterale bewegingen van de dwarsarm lopen vlot en soepel dankzij kogellagers waardoor het exact positioneren van de camera zeer eenvoudig is.

Camera support RIG

Het Cambo CS camera support systeem is een veelzijdige, gebruiksvriendelijke en ergonomische camera rig. Het CS systeem bestaat uit diverse multifunctionele onderdelen waardoor uitgebreide combinaties en mogelijkheden ontstaan. Het systeem kan volledig gepersonaliseerd worden.  Hierdoor past het systeem zich perfect aan de gebruiker aan, en niet omgekeerd.
Zowel de professionele als creatieve HDSLR/DV gebruiker kan zijn job op de meest efficiënte, comfortabele en ergonomische manier uitvoeren. De modulaire en duurzame onderdelen garanderen een lange levensduur.  De gebruiker beschikt over alle mogelijkheden om het systeem volgens zijn eigen behoeften en voorkeuren aan te passen.