De drie ELB1200 toortsen hebben een stevige aluminium behuizing en een zeer heldere (dimbare !!) LED pilootlamp met CRI > 92 waardoor deze ook gebruikt kan worden voor video-toepassingen.
De ELB1200 Pro toorts is geschikt voor universeel gebruik. De ELB1200 Action bevriest elke beweging dankzij de ultra korte flitsduur bij ‘standaard’ synchronisatietijden terwijl de ELB1200 Hi-Sync elke actie bevriest met een sublieme controle van het omgevingslicht tot synchronisatietijden 1/8000s met de optionele -merkgebonden- Skyport Pro zender.

Elinchrom ELB 1200

De Elinchrom ELB1200 is een revolutie in draagbaarheid en weerbestendigheid waardoor dit batterijpack de ideale powertool is voor de meest avontuurlijke fotografen. Zijn robuuste design met groot OLED display maakt de controle over de veelzijdige functies zeer intuïtief waardoor u zich voor 100% kan concentreren op uw job als fotograaf.
De ELB1200 wordt gekenmerkt door zeer snelle herlaadtijden, meer flitsvermogen per batterij, zeer korte flitsduur en een perfecte kleurbalans.

KENMERKEN

– Vermogen 1200W/s
– Regelbaar 14 – 1200W/s – 8,5 stops
– Asymmetrisch 2:1 OF symmetrisch 1:1
– tot 400 flitsen op vol vermogen
– Flitsduur tot 1/8850s
– LED pilootlamp CRI > 92
– Ingebouwde skyport
– Weersbestendig

 • ELB 500 TTL to go set
  Bestaan uit de Elinchrom ELB 500 TTL met Li-ion batterij en lader, draagriem, snappy en een ELB 500 toorts met 2,5m kabel en 18cm reflector.  Dit alles in een beschermende draagtas ‘ProTec Location Bag’.
  EL10309 – ELB 500 TTL to go
 • ELB 500 TTL Dual to go set
  Bestaat uit de stevige beschermtas ‘ProTec Location Bag’ met de ELB 500 TTL, een Li-Ion batterij met lader, draagriem, snappy en twee ELB 500 toortsen met 2,5m kabels, een 18cm gridreflector en een 13,5cm wide reflector.
  EL10310 – ELB 500 TTL Dual to go
 • Elinchrom adapter
  Dankzij deze adapter krijgt u toegang tot het volledige gamma aan Elinchrom accessoires en kent uw creativiteit geen grenzen.

Elinchrom ELB 500 TTL

Uitdagende situaties worden eenvoudig dankzij TTL. Vanaf het eerste shot geniet je van het mooie licht dankzij TTL. Indien nodig kan je snel overschakelen naar manueel en neem je de controle van de ELB 500 TTL volledig over.

Met 500W/s heeft u voldoende vermogen om zonlicht te overtreffen. De Elinchrom Skyport Pro zender geeft u toegang tot High Speed Sync zodat u kan flitsen tot op sluitertijden van 1/8000s : bevries beweging, overtref omgevingslicht of profiteer van grotere diafragma’s.
De ELB 500 TTL biedt u totale vrijheid in een lichtgewicht, draagbaar pakket. De ELB 500 TTL is klaar voor 400 flitsen op vol vermogen in één enkele laadbeurt. Vertrouw op de batterij op locatie of verbind de ELB 500 TTL met een stopcontact in uw studio-omgeving.
De ELB 500 TTL is 10x krachtiger dan een reportageflits. Door het uitgebreid gamma aan accessoires kan u elke gewenste sfeer creëren voor uw setup.
Kortom, de ELB 500 TTL maakt flitsfotografie een plezier ! Het is de perfecte allround draagbare flits voor al uw toepassingen. De set biedt u ontelbare creative lichtopstellingen met twee asymmetrische toortsen. Uw workflow wordt eenvoudiger en sneller dankzij de TTL en High Speed Sync toepassingen.

Elinchrom ELC PRO HD

De ELC PRO HD 500 & ELC1000 zijn de meest veelzijdige studioflitsers met diverse creatieve mogelijkheden. Ze zijn het resultaat van 25 jaar ervaring in professionele studioverlichting, ontworpen en samengesteld in de Elinchrom headquarters voor de grootste duurzaamheid en betrouwbaarheid. Herlaadtijden zijn bliksemsnel (tot vol vermogen : 0,6 / 1,2s – ELC PRO HD500 / ELC PRO HD1000) terwijl Zwitserse precisie een constant vermogen en constante kleurtemperatuur garandeert, opname na opname. Bovendien hebben deze compacts een ontzettend korte flitsduur (tot 1/5260s, ELC PRO HD 1000) die elke beweging bevriest. Bovendien hebben de ELC PRO HD compacts een aantal nieuwe mogelijkheden aan boord :

 • sequence mode : Biedt de mogelijkheid om tot 20 ELC PRO HD compacts in serie na elkaar te laten flitsen, eenmalig of als een herhalende cyclus.
 • delayed mode : Geeft u de optie om te flitsen met een aantal milliseconden vertraging na het openen van de sluiter of om te flitsen op het tweede gordijn.
 • multi mode : Deze instelling maakt opnames met stroboscopische effecten mogelijk.

De ELC PRO HD compacts worden ook in sets aangeboden.  Elke set bestaat uit twee ELC PRO HD compacts, twee paraplureflectoren, de Skyport PLUS transmitter en de ProTec Bag.

EL 20677 – ELC PRO HD 500/500 to go set
EL 20679 – ELC PRO HD 1000/1000 to go set

Elinchrom ELC

De Elinchrom ELC unitss zijn semiprofessionele monoblocs met een vermogen van 125W/s of 500W/s.  De ELC compacts komen in een stevige behuizing met een robuust handvat en een zeer degelijke statiefvatting. Met de automatische standby functie zijn de units steeds klaar voor uw volgende shoot, met behoud van de laatste instellingen.

De ELC kan volledig manueel gebruikt worden maar met de juiste Skyport Transmitter Pro werkt de flits volledig TTL.

Het vermogen van beide compacts kan tot 7W/s ingesteld worden voor opnames op volle diafragmaopening met een minimale scherptediepte. De ELC ondersteunt ook HSS functies : flits op korte synctijden en bevries elke actie.

De ELC units zijn verkrijgbaar als afzonderlijke studioflitsen maar worden ook aangeboden in sets. Elke set bestaat uit een compacte draagtas met twee ELC compacts, hetzij ELC125/125, hetzij ELC500/500, inclusief paraplureflectoren.

Elinchrom D-Lite RX

De Elinchrom D-Lites zijn zeer lichtgewicht, compact en budgetvriendelijk.  Met een maximum vermogen van 400W/s  zijn ze uitermate geschikt voor de hobbyfotograaf.  De flitsers zijn zeer nauwkeurig instelbaar over 5 f-stops, per 1/10de stop.  Elinchroms Skyport draadloze flitssynchronisatie werd in de flitsers ingebouwd.

De D-Lite bestaat ook in een complete set met accessoires :

D-Lite 4 RX set : Twee compact D-Lite 4 RX met softbox 65x65cm en softbox octa 56cm, Skyport Plus zender, statieven en draagtassen.