Lastolite

Backgrounds & lighting control

Waarom Lastolite ?

De lastolite reflectoren worden gekenmerkt door hun uitzonderlijke kwaliteit en duurzaamheid.  Het is een kleine investering die absoluut zijn meerprijs waard is :

  • Alle scherpe hoeken en kanten van het Lastolite veerstaal worden zorgvuldig verwijderd.  De twee uiteinden worden met speciale clips aan elkaar gelast.  Goedkopere merken kleven de uiteinden waardoor die snel kunnen loskomen en door de stof durven scheuren.
  • De diffusers van Lastolite bevatten geen optische witmakers die voor ongewenste kleureffecten zouden kunnen zorgen.
  • De reflectoren zijn drievoudig gestikt waardoor ze ook na jaren intensief gebruik niet doorscheuren.

Collapsible

Lastolite heeft een reeks opvouwbare en omkeerbare zwart/witte achtergronden in diverse afmetingen : 1,5 x 1,8m – 1,8 x 2,15m – 1,8 x 2,75m.

Daarnaast bieden zij ook een gamma achtergronden aan in effen kleuren.  Deze zijn enkel beschikbaar in 1,8 x 2,15m met volgende combinaties : blauw/roos, rood/paars of oranje/geel.

Urban collapsible

Urban collapsible zijn opvouwbare achtergronden met stedelijke motieven zoals graffiti, stenen muur,…  De urban collapsibles zijn tweezijdig en steeds 1,5 x 2,15m.  Elk oppervlak heeft een unieke sfeer en biedt nieuwe mogelijkheden voor uw portret.

Vinyl

Afwasbare achtergronden 2,75 x 6m.  Ze zijn het (herbruikbare) alternatief voor de papieren achtergrond.  Door hun structuur scheuren ze niet en zijn ze gemakkelijk te reinigen met water en zeep.  De vinyls zijn beschikbaar in wit, zwart of grijs.

HiLite

De perfect witte achtergrond voor in de kleinere studio, of voor bijvoorbeeld pasfoto’s.  Uw (achtergrond-) flitsen worden als het ware in de HiLite geplaatst.
Doordat de achtergrond zelf licht uitstraalt, kan het model zeer dicht tegen de achtergrond staan, zonder enige schaduw.
Bijkomend voordeel : het geheel is opvouwbaar !
Verkrijgbaar in 1,5 x 2,15m of 1,8 x 2,15m

Panoramic

Het panoramic background systeem is de grootste kreuk/plooivrije achtergrond. Het systeem bestaat uit een opvouwbaar driedelig aluminium frame waardoor een zelfondersteunende structuur ontstaat.
De doek (zwart, chromagreen of wit) wordt dan met clips op het frame gespannen. Ideaal voor shoots van grotere groepen op locatie of event fotografie. Het systeem is gemakkelijk te transporteren in zijn draagtas en past zonder problemen in de wagen.

Achtergrondsystemen

Voor elke achtergrond bestaat er een ophangsysteem.  Zowel voor achtergrondrollen als opvouwbare achtergronden.
Het solo background systeem heeft op elk statief een uniek scharniergewricht waardoor het opstellen en afbreken van uw achtergronden veel veiliger en gemakkelijker verloopt.  In plaats van de achtergrond in korte stappen links/rechts op te stellen, kunnen nu veel grotere stappen omhoog gestoken worden zonder het systeem wankel of instabiel te maken.

Het magnetic background systeem is een magnetisch ophangsysteem.  Het werd speciaal ontwikkeld voor opvouwbare (collapsible) achtergronden.  De arm wordt op een statief bevestigd.  De achtergronden “kleven” als het ware aan deze arm door de geïntegreerde magneten.

Strobo

Ook met reportageflitsers kunnen tal van creatieve effecten bereikt worden.  Lastolite heeft een uitgebreid gamma voor de strobist.  Met de Ezybox Hotshoe softboxen kan het harde karakter van de flitser verzacht worden.  Door deze te combineren met honingraten verkrijgt men meer tonaliteiten in het beeld.

Met het Lastolite Strobo systeem kunnen er diverse lichtvormers op de flitser gemonteerd worden.  Het bestaat uit een houder die op uw flits gemonteerd waarop dan honingraten of filterhouders via magneten op worden geklikt.  De Strobo Gobo maakt het mogelijk om een prachtige verlichting en achtergrondeffecten te creëren met uw reportageflits.  De gobo projecteert lichtvlekken op de achtergrond waardoor die een speels karakter krijgt.  De Strobo collapsible snoot wordt op uw bestaande strobo houder gemonteerd waardoor het licht geconcentreerd wordt tot een puntlicht. Ideaal als haarlicht of wanneer een beperkt deel van uw onderwerp moet uitgelicht worden.  Tot slot bestaat er ook nog een Strobo Brandoor, een optionele kleppenset.

Accessoires

De Lastolite opvouwbare reflectoren zijn onderworpen aan de strengste kwaliteitseisen en geschikt voor dagelijks gebruik.  Verschillende maten beschikbaar, van 30cm tot 120cm en 1,2×1,8m (panelite).  De TriGrips zijn gelijkaardig aan de reflectoren, maar hebben een geïntegreerd handvat.
Met de Cubelites kan de fotograaf zijn onderwerpen perfect uitlichten, met een minimum aan schaduwen zodat het onderwerp geïsoleerd wordt van de achtergrond.  Verschillende afmetingen, opvouwbaar en handig mee te nemen.
De BabyPoser is een handig moduleerbaar kussen voor het fotograferen van onze allerkleinsten.  De Posing tubs zijn handige poseerpoefjes voor de groteren.  Alle zitjes passen in elkaar tot een compact geheel.