Phase One

Foto © Gemmy Woud Binnendijk

Phase One XT

Maak kennis met de nieuwe Phase One XT camera !

De XT camera is ontwikkeld als de volgende stap in de evolutie van de fieldcamera. Met een enorm gebruiksgemak en een uiterste precisie combineert de XT een fullframe middenformaat sensor met de hoogste beeldkwaliteit in een comfortabel compact design.

De XT is het perfecte huwelijk tussen een uitzonderlijke resolutie en een uitzonderlijke technologie. Het resultaat is veelzijdig, flexibel en opvallend intuïtief in het gebruik. Door zijn compact design en de verschillende componenten die digitaal met elkaar communiceren, is de XT ontworpen voor moeiteloos fotograferen zodat de gebruiker zich kan concentreren op zijn scène en niet op camerasettings.

“De XT camera is ontworpen om uw creativiteit naar een hoger niveau te tillen door de beste componenten te voorzien in een compact totaalpakket met een intuïtief gebruiksgemak zodat de fotograaf zich kan focussen op het moment” – Drew Altdoerffer, product manager Phase One

De XT maakt ten volle gebruik van de Rodenstock beeldcirkels met een 24mm shift over zowel de X als Y as. met deze verstellingen kan het perspectief gecorrigeerd worden of kunnen verschillende beelden aan elkaar ‘gestitched’ worden tot sublieme panorama’s.

De Rodenstock HR objectieven zijn gekend voor hun uitstekende optische resolutie en contrast, ook bij volledige diafragmaopening. Er zijn vijf lenzen beschikbaar : Rodenstock Digaron-S 23mm f/5.6, Rodenstock Digaron-W 32mm f/4, Rodenstock Digaron-W 50mm f/4, Rodenstock Digaron-W 70mm f/5.6 en de Rodenstock Digaron-W 90mm f/5.6.  Alle objectieven zijn uitgerust met een elektronisch gestuurde sluiter. Deze X-sluiter werd speciaal voor de XT camera ontwikkeld vanuit de expertise die Phase One heeft uit zijn industriële toepassingen wat resulteert in een uiterst duurzame en betrouwbare sluiter.

Phase One XF

De Phase One XF camera is de ultieme bondgenoot voor professionele fotografen die hun workflow willen vereenvoudigen en de beste beeldkwaliteit willen leveren. De XF wordt ondersteund door een breed gamma lenzen met uitzonderlijke optische kenmerken. Kies uw gewenste zoeker en de digitale achterwand die het beste aan uw job tegemoet komt en creëer verbluffende beelden die spreken !

Het geïntegreerde honeybee autofocus platform (HAP) biedt de gebruiker een aantal geavanceerde focus tools :

 • Met Autofocus en Recompose (AFr) kan je de camera scherpstellen op een specifiek punt en daarna hercadreren terwijl de focus blijft liggen op het gewenste punt.
 • Calibreer je lenzen zonder moeite met de Focus Trim tool. Zo wordt de scherpstelling van je lenzen geoptimaliseerd voor jouw XF camera en digitale back.
 • Pas de scherpstelling zeer nauwkeurig aan vanuit de Capture One software in combinatie met Live View feedback.

Verder biedt de XF camera een aantal extra creatieve mogelijkheden :

 • De Time Lapse functie helpt u het proces van time lapse te automatiseren, van basisinstelling tot opname, dit alles in een gestroomlijnde workflow.
 • De High Dynamic Range tool neemt verschillende beelden op met gevarieerde belichtingen voor een verbeterd dynamisch bereik. Deze individuele opnames worden in Capture One als een stack bewaard voor een eenvoudige postproductie.
 • Met de Focus Stack tool worden van een onderwerp een reeks beelden opgenomen met telkens een verschillende scherpstelling. Deze verschillende opnames worden in postproductie automatisch verwerkt tot een beeld met een sublieme scherptediepte.

De Phase One XF camera betekent een revolutie in het middenformaat-landschap. Alle belangrijke elementen en functies werden in eigen beheer ontworpen en gefabriceerd. Dit resulteert in een zeer sterke, robuuste behuizing die ook in stresssituaties een stootje kan verdragen. Binnenin is de meest geavanceerde elektronica ingebouwd met o.a. een modern en snel autofocussysteem en een zeer gebruiksvriendelijke user interface met controletoetsen die naar uw eigen voorkeur geprogammeerd kunnen worden.
De camera accepteert een reeks Schneider Kreuznach LS lenzen met flitssynchronisatietijden tot 1/1600s. Profoto Air radiofrequenties werden ingebouwd voor een draadloze synchronisatie met uw flitsen. Samen met de Phase One IQ digitale achterwanden is dit de meest uitgelezen camera voor elke job.

Phase One IQ4
De IQ4 serie is een camera die steeds innovatief blijft dankzij een zich verruimend platform. Phase One noemt dit het ‘Infinity Platform’. Het is ontwikkeld om mee te groeien met nieuwe technologieën. Gaandeweg worden extra mogelijkheden aan de IQ4 series toegevoegd zodat elke beperking in de creatieve workflow verdwijnt.
De full frame middenformaat sensoren van 100Mp of 150Mp zijn 1,5 maal groter dan de sensoren die in mirrorless camera’s te vinden zijn. Zo fotografeert u meer data, meer details en verbluffende resultaten. Capture One, de RAW editing software van Phase One, werd geïntegreerd. Zo wordt de workflow geoptimaliseerd en een aantal processen worden al bij opname uitgevoerd. Zo is de Live View verbeterd, opnamesnelheid ligt hoger en jpeg’s worden automatisch bij de opname opgeslagen.

De IQ4 heeft meerdere opties voor tethered shooten. Draadloos, USB-C of ethernet zijn allen standaard geïnstalleerd waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken met betrekking tot kabellengte of compatibiliteit.
Bovendien krijgt de IQ4 voeding dankzij ‘Power over Ethernet (PoE)’ en USB-C die de camera rechtstreeks van stroom voorzien. Ethernet en PoE geeft u een ononderbroken workflow in de studio, terwijl externe power banks een oplossing zijn op locatie. Met zowel een XQD als een SD kaartslot heeft u de flexibiliteit om uw RAW beelden op de primaire kaart te bewaren, terwijl jpeg’s op de SD kaart bewaard worden.

De IQ4 is natuurlijk perfect geïntegreerd met de XF camera maar kan ook gebruikt worden met technische camera of wide camera’s voor meer creatieve vrijheid of projectspecifieke noden.

Phase One IQ4 150Mp

De Phase One IQ4 150 heeft een sensor aan boord met de hoogst mogelijke resolutie waardoor elke file een ongeëvenaarde detailweergave verzekert. De IQ4 150 Back Side Illuminated (BSI) sensor is een nieuwe standaard in de huidige digitale technologie. Het verbeterde pixel-design resulteert in een geoptimaliseerde kleurweergave, detail en laag ruisniveau.

Technische specificaties in een notendop :

 • Resolutie 151 Mp
 • ISO 50 – 25600
 • Dynamisch bereik 15 f-stops
 • Fullframe sensor 53.4 x 40mm / 14204 x 10652px
 • Output 120 x 90cm @ 300dpi
 • WiFi geïntegreerd
 • Capture One inside
 • Infinity platform

Phase One IQ4 100Mp Trichromatic

De Phase One IQ4 100 Trichromatic is gebaseerd op een exclusieve CMOS sensor die in een nauwe en langdurige samenwerking tussen Sony en Phase One werd ontwikkeld. Het resultaat is een verbluffende kleurdefinitie waarbij kleuren exact worden weergegeven zoals het menselijk oog ze ziet.

De nieuwe technologie benadert digitale fotografie vanuit een ander standpunt : kleur.  De essentiële rol van kleur in de fotografie is iets dat niemand durft te onderschatten.  De mogelijkheid om kleur te fotograferen zoals de werkelijkheid, is een ambitie sinds de introductie van kleurfotografie.

Technische specificaties in een notendop :

 • Resolutie 100 Mp
 • ISO 35 – 12800
 • Dynamisch bereik 15 f-stops
 • Fullframe sensor 53.4 x 40mm / 11608 x 8708px
 • Output 98 x 73cm @ 300dpi
 • WiFi geïntegreerd
 • Capture One inside
 • Infinity platform