Phottix

Foto©Meta-Morphosis

Phottix is een zeer toegewijde fabrikant van fotografische accessoires. Door hun zeer innovatieve ideeën zijn zij vandaag houder van 40 patenten, waaronder de Phottix Odin. Dit is de eerste draadloze trigger met volledige TTL en manuele vermogensinstelling en automatische of manuele flits-zoomfunctie.
Alle Phottix produkten worden ontwikkeld in samenspraak met professionele fotografen. Deze combinatie brengt de fotografie naar een hoger niveau met nieuwe technologieën, een zeer hoge compatibiliteit en duurzaamheid.

Indra 500 / 360

De Phottix Indra is een 500W/s of 360 W/s TTL studioflits met high speed sync en ingebouwde Phottix Odin TTL trigger.
De Indra kan geregeld worden over 8 stops, per 1/3 stop, van vol vermogen tot 1/128, ideaal als u met een grote diafragmaopening wilt fotograferen. TTL belichtingen kunnen in +/- 3 stops gestuurd worden. In combinatie met de Li-Ion batterij is de Indra de perfecte oplossing op locatie met 2 sec herlaadtijden en 360 flitsen op vol vermogen. De ingebouwde Phottix Odin voor Canon of Nikon maakt de bediening van de Indra TTL tot een eenvoudige klus.

Mitros+

De Phottix Mitros+ is een krachtige en zeer duurzame reportageflits voor Canon, Nikon of Sony met richtgetal 58. De Mitros+ heeft een aantal ingebouwde functies zoals IR triggering met Master en Slave modus, AF hulplicht, automatische of manuele zoomfunctie.  De Mitros kan volledig TTL of manueel gestuurd worden en ondersteunt high speed sync en flitsen op het tweede gordijn.  Met de Mitros+ kan de fotograaf niet alleen de flits op of naast zijn camera gebruiken, maar kunnen alle instellingen vanop afstand geregeld worden dankzij de geïntegreerde radiosturing. Zo heeft de Mitros+ de Phottix Odin zender/ontvanger en de Phottix Strato II ontvanger ingebouwd.

Juno

De Phottix Juno is een krachtige manuele reportageflits die zeer eenvoudig is in het gebruik. Met een richtgetal van 58 en regelbaar over 8 stops, per 1/3 de stop, is de Juno compatibel met de meest gangbare camera’s. De Phottix Ares II zender/ontvanger is ingebouwd.

Juno Li60

Met de Juno Li60 heeft u een krachtige flitser met richtgetal 60  met zeer snelle herlaadtijden. De Juno Li60kan met vrijwel elke camera gebruikt worden. Met de 3200mAh Li-Ion batterij kan u naar uw shoot vertrekken zonder u zorgen te hoeven maken over voldoende power of reservebatterijen. Draadloos triggeren is mogelijk met de Phottix Ares II of Strato II.

Odin II

De Odin II geeft de fotograaf meer controle dan voordien, direct, logisch en snel.  Elke van de vijf groepen heeft zijn eigen sneltoets. Wijzigingen worden ingesteld met het grote centrale instelwiel. Plaats uw licht, stel in, vergrendel en shoot ! Een groot verlicht LCD scherm toont alle settings in een oogopslag. Je controleert tot vijf flitsers of groepen van flitsers in TTL of manueel; je schakelt een groep uit en zijn instellingen verdwijnen van het scherm.

High speed sync met TTL flitsers en OverDrive Sync met manuele studioflitsers maakt flitssynchronisatie tot 1/8000s mogelijk voor een totale bevriezing van elke beweging.  Een ingebouwd AF hulplicht maakt ook autofocus scherpstelling in slechtere lichtomstandigheden mogelijk.

Laso

Dankzij de nieuwste Phottix Laso kan u alle Canon radiogestuurde reportageflitsen controleren en synchroniseren, evenals niet-radiogestuurde Canon TTL flitsen die gemonteerd worden op de Phottix Laso receiver.  De Laso kan tot 5 groepen Canon compatibele flitsers sturen en ondersteunt verschillende modi zoals E-TTL II, E-TTL, manueel, multi. High speed synchronisatie tot 1/8000.

De Laso ontvanger werkt met niet-radiogestuurde Canon TTL flitsen. Gebruikers kunnen hun flitsen toch sturen dankzij deze ontvanger via verschillende radiozenders, inclusief de Phottix Laso en de Canon ST-E3-RT zender. Het voordeel is dat ook oudere Canon TTL flitsen zoals de 580EX II gestuurd en gesynchroniseerd kunnen worden.

Odin Lite

De Phottix Odin Lite trigger biedt een link tussen Phottix TTL en manuele flitsers. De Phottix Odin Lite in een alles-in-een manuele trigger die de gebruiker de mogelijkheid biedt om compatible Phottix producten te bedienen met gelijk welke camera. De Odin Lite ondersteunt vier verschillende groepen en 32 kanalen. Uitermate geschikt voor fotografen die met meer dan een camera werken.

Strato II

De Phottix Strato II is een zeer betrouwbare trigger voor zowel studio- als reportageflitsen.  Zender/ontvangers kunnen in vier verschillende groepen geconfigureerd worden. Werkafstand tot 150m met maximale sluitertijden tot 1/250s. De flitssschoen van de zender laat het TTL signaal tussen camera en flits door zodat de flits die bovenop de camera gemonteerd staat nog steeds de volledige TTL ondersteuning geniet.

Ares II

De Ares II is de nieuwste budgetvriendelijke flitstrigger van Phottix.  De Ares II is de perfecte oplossing voor manuele shoots met studio- of reportageflits en is compatibel met andere Phottix producten.
Met de Ares II kan u kiezen uit 16 kanalen.  De eerste vier zijn compatibel met de Strato II ontvangers en kunnen dus gebruikt worden om de Mitros+ of Indra TTL series te triggeren.
De Ares II hebben een geïntegreerde universele hotshoe en ondersteunen zo de camera’s en flitsers van o.a. Canon, Nikon, Sony, Pentax, Panasonic en Olympus

Remotes

De Taimi is Phottix’s populaire en budgetvriendelijke timer remote. Verschillende functies zoals zelfontspanner, intervaltimer, lange belichtingen en een belichtingsteller werden geïntegreerd en kunnen gecombineerd worden voor time-lapse fotografie of andere creatieve effecten. De Taimi kan ook als een eenvoudige trigger gebruikt worden en kan de BULB functie van uw camera activeren.  De Phottix Taimi is geschikt voor alle courante merken : Canon (type E3 & N3), Nikon (N8 & N10) en Sony (S8).
De Phottix Aion is een gelijkaardig systeem maar volledig draadloos tot op afstanden van 60m.

Phottix Raja softboxen zijn zeer snel op te stellen, zonder omslachtige montage van speedringen. Raja softboxen klappen gewoon open zoals een paraplu. Plaats de frontdiffuser en eventueel grid en monteer de softbox op uw studioflits. Binnen 30 seconden staat de softbox klaar voor gebruik !

Standaard worden de Raja softboxen geleverd met Bowens speedring. Optioneel zijn er ringen beschikbaar voor Elinchrom, Balcar en Profoto.

Raja softboxen zijn beschikbaar in de volgende formaten :

Raja Quick-folding 60x90cm
Raja Quick-folding Octa 65cm
Raja Quick-folding Octa 105cm
Raja Quick-folding Deep Octa 60cm
Raja Quick-folding Deep Octa 80cm
Raja Quick-folding Strip 30x140cm
Raja Quick-folding 80x120cm