Rotolight

Foto©Brett Florens

Rotolight Anova Pro

De Rotolight ANOVA PRO ™, is het ultieme LED studio en locatie armatuur, uitgerust met uitzonderlijke kenmerken en mogelijkheden.  De Rotolight Anova PRO levert veelzijdigheid, superieure kleurweergave en zachte lichtopbrengst waardoor het ideaal is voor zowel cineasten als fotografen.
De Anova PRO is voorzien van vijf gepatenteerde functies die veel tijd en moeite besparen, en tegelijkertijd ook meer creativiteit toevoegen in de studio of op locatie :
• CineSFX ™ biedt een krachtig arsenaal van op maat gemaakte filmische lichteffecten
• FX Slave ™ maakt het mogelijk CineSFX ™ effecten via DMX naar maximaal 512 andere lichtbronnen
te sturen in real time en zonder vertraging om krachtige lichteffecten voor grootschalige producties
te maken
• True Aperture Dimmen ™ berekent en toont de F-stop voor een onderwerp op een opgegeven afstand
• Designer Fade ™ biedt aangepaste fade-up / down effecten
• High Speed Sync Flash (HSS) biedt een krachtige HSS flitser zonder herlaadtijd met 150% van de
maximale continue lichtopbrengst voor fotografische workflows

CineSFX ™ is een breed spectrum van aanpasbare lichteffecten voor tv-productie, video en film toepassingen. Deze omvatten alle denkbare licht effecten die vaak gebruikt worden om brand, bliksem, televisie, film, neon, politie, paparazzi, schoten en vonken te simuleren.

Dankzij de SFX (special effects) in de Anova Pro is de Flicker Box overbodig geworden.  De Anova PRO met CineSFX ™ bespaart hierdoor veel tijd en kosten voor onafhankelijke producties, broadcast / televisiestudio’s en filmmakers. Elk effect is volledig naar eigen wensen aanpasbaar.  Bovendien kunnen de instellingen geraadpleegd worden op het digitale display, hierdoor kunnen  complexe lichteffecten nauwkeurig gereproduceerd worden.

FX Slave ™ maakt het mogelijk CineSFX ™ effecten via DMX naar maximaal 512 andere lichtbronnen (inclusief de vorige generatie Rotolight Anova lampen) te sturen in real time en zonder vertraging om krachtige lichteffecten voor grootschalige producties te maken. De andere lichtbronnen kunnen direct worden aangestuurd door de Anova PRO met de gekozen CineSFX ™ stand, met dezelfde intensiteit en kleurtemperatuur. Hierdoor kunnen gedetailleerde lichteffecten gemakkelijk worden gereproduceerd voor grootschalige producties en films, evenals voor kleinschaligere producties.

De Anova PRO vertegenwoordigt de volgende generatie van de Rotolight’s Anova ™ familie en is de 2015 winnaar van de Guild of Television Cameramensen (GTC) Seal of Approval Award. Het Bi-Color LED armatuur is ideaal voor gebruik in televisiestudio’s, door filmmakers en op locatie. De Anova PRO  is 43% helderder dan zijn voorganger. De Anova PRO is voorzien van een vernieuwde yoke en een nieuw flitscontact voor fotocamera synchronisatie.
Door zijn unieke AccuColour ™ LED-fosfor technologie, heeft de Anova PRO een uitzonderlijke kleurweergave (CRI: 96+) en scores in de hoogste categorie bij de TLCI testen.  Andere unieke functies zijn onder meer True Aperture Dimmen ™, evenals Designer Fade ™ en High Speed Sync Flash (HSS) voor fotografische workflows.  De Anova PRO is het eerste continue Bi-Color LED armatuur op de markt die deze unieke mogelijkheden biedt.

Rotolight AEOS

De Rotolight AEOS is een krachtige, zeer draagbare bi-colour LED verlichting die in elke shoot zijn diensten kan bewijzen. Ideaal voor portret en shoots op locatie voor zowel fotografen als cineasten. De AEOS kan traploos ingesteld worden tussen 3150K en 6300K en heeft een ultradun design. Met een gewicht van amer 1,5kg behoort hij tot de meest draagbare lampen op de markt.

Met een krachtig vermogen van 5750lux @ 90cm, een perfecte kleeurweergave (TLCI 91 – CRI > 96) voor perfecte huidtoonweergave, en een batterijduur van 3 uur (95 Wh) is de AEOS de meest geschikte keuze voor shoots op locatie.

De AEOS heeft een aantal geïntegreerde handvaten en een 360° balhoofd wordt standaard meegeleverd.

Bovendien heeft de AEOS een aantal voorgeprogrammeerde functies en instellingen die moeilijkere lichtopstellingen tot een absolute eenvoud herleiden :
high speed flash : Met de AEOS kan u flitsen tot 200% van het maximum vermogen waarmee u actie kan bevriezen. Dit maakt van de AEOS een all-in-one oplossing voor fotografie en video.
cineSFX : een aantal voorgeprogrammeerde verlichtingseffecten zoals haardvuur, bliksemflitsen, TV die u naar uw eigen keuze kan bijsturen.
True aperture dimming : berekent en toont het diafragma voor een bepaald onderwerp en afstand.
Designer fade : biedt gepersonaliseerde fade in / fade out effecten voor interviews
AccuColour : De Rotolight LED technologie geeft een exacte kleurweergave (TLCI 91) waardoor tijdrovende postproductie geëlimineerd wordt.

Rotolight Neo 2

De Rotolight Neo 2 is een revolutionaire LED verlichting die de voordelen van een continuverlichting combineert met de flexibiliteit van High Speed Sync (HSS) flitslicht met meer vermogen om actie te bevriezen.  Door het gebrek aan recycletijden mist u geen enkel shot.
De Rotolight Neo 2 is lichtgewicht en uiterst draagbaar, ontworpen voor portretfotografen en video.  Een Elinchrom Skyport ontvanger is ingebouwd waardoor betrouwbare draadloze triggers met synchronisatietijden tot 1/8000 tot 200m afstand mogelijk zijn.  De Neo 2 heeft een perfecte kleurweergave (CRI > 96).  De kleurtemperatuur kan traploos ingesteld worden tussen 3150 en 6300K en is met 2000lux @ 90cm 85% helderder dan zijn voorganger.
De Neo 2 heeft eveneens een aantal extra features aan boord voor een uitgebreid aanbod aan creatieve effecten :
– AccuColour technologie met perfecte kleurdefinitie – CRI > 96, TLCI 91 – elimineert de nood aan tijdrovende postproductie.
– True Aperture Dimming : berekent en toont het juiste diafragma voor een bepaald onderwerp en afstand
– CineSFX : een aantal lichteffecten zijn voor geprogrammeerd en kunnen desgewenst aangepast worden : bliksemflits, haardvuur, TV flikkering,…
– Designer Fade : Fade in/out effecten voor bv. interviews.

The Rotolight Interview Kit

Een compacte en veelzijdige kit, bestaande uit twee Rotolight RL48 LEDs, ideaal voor portret, macro of interviews. Zeer eenvoudig in gebruik en snel op te stellen, perfect voor op locatie of in de studio. De LEDs zijn constant, zonder te flikkeren met een perfecte kleurweergave (CRI > 91).
De kit bestaat uit twee RL48 LEDs met statiefadapter, draagtas en Lee kleurcorrectie en kleureffectfilters.