Sekonic

Foto©Studio Wouters

Sekonic L-398a

Een klassieke analoge lichtmeter, batterij-vrij, voor zowel “incident” als “reflected” omgevingslicht-metingen. Zeer accurate metingen van het omgevingslicht in een goedkope, compacte maar stevige behuizing. Kan zowel enkelvoudige als continue metingen uitvoeren.

Sekonic FlashMate L-308X

Een eenvoudige en gebruiksvriendelijke lichtmeter voor de hedendaagse DSLR gebruiker : Digitale camera’s kunnen vandaag ook bewegende beelden opnemen. De L-308X heeft drie verschillende meetfuncties om aan deze noden te voldoen :
– HD Cine : perfect voor de DSLR videografen. Correcte lichtmetingen en belichtingscontrole door het instellen van sluitersnelheid en frame rates. De meter geeft u het juiste diafragma met 1/10de nauwkeurigheid.
– Cine : ontworpen voor de digitale cineasten. Lux en foot-candle uitlezingen maakt het snel opstellen van de correcte verlichting mogelijk.
– Photo : Volledige controle voor de traditionele fotografie. Zowel omgevingslicht als flitslicht-metingen.

Sekonic Litemaster L478D(R)

Dit is de eerste lichtmeter met touch-screen voor zowel fotografie als ciné. Het compacte design komt onmiddellijk vertrouwd over en is eenvoudig in gebruik. Het 2,7″ kleurenscherm toont omgevings- of flitslicht, ciné en alle andere info op een duidelijke begrijpbare manier.
De L478 DR heeft de PocketWizard technologie aan boord waardoor alle flitsers, verbonden via de Pocketwizard ControlTL, draadloos kunnen bijgeregeld worden.  De Litemaster ondersteunt alle kanalen en zones. Het vermogen kan snel bijgeregeld worden door met de vinger over het scherm te bewegen.  Alle zones A, B, C kunnen snel geactiveerd of gedeactiveerd worden om afzonderlijke metingen te kunnen uitvoeren.
Sekonics data transfer software meet het dynamisch bereik van uw camera voor de meest exacte controle van licht en belichting.  Zodra de data is opgemeten en ingeladen, d.m.v. Exposure Profile Target, kan de L478 reflecterende of opvallende lichtmetingen uitvoeren, exact gecalibreerd naar uw specifieke camera.
De L478 serie heeft twee verschillende meetinstellingen om aan de behoeften van elke cineast te voldoen.
Raak het scherm eenvoudigweg aan om te wisselen tussen sluitertijden en/of frames/sec.  Sekonic-ingenieurs hebben bovendien een nieuwe filterfunctie toegevoegd waardoor exacte lichtbalansen kunnen verkregen worden bij (kleur-)gefilterde lichtbronnen.

Sekonic Litemaster L478DR-EL

De Sekonic Litemaster L478DR-EL werd samen met Elinchrom ontwikkelden is een lichtmeter met touch-screen voor zowel fotografie als ciné. Het compacte design komt onmiddellijk vertrouwd over en is eenvoudig in gebruik. Het 2,7″ kleurenscherm toont omgevings- of flitslicht en alle andere info op een duidelijke begrijpbare manier.
Alle Elinchrom flitsen kunnen draadloos worden ingesteld en getriggerd. Via het touch screen van de L478DR-EL kunnen de afzonderlijke groepen 1 – 4 geselecteerd worden en per 1/10de stop ingesteld.  Het diafragmagetal voor het gemeten licht verschijnt in het centrum van het scherm. Maar de lichtmeting van elke individuele groep wordt ook weergegeven zodat verschillende lichtratio’s gemakkelijk bepaald kunnen worden. Zodra alle lichtinstellingen voor elke individuele groep in orde zijn, kan een totale lichtmeting uitgevoerd worden.
De L478DR-EL is compatibel met alle Elinchrom flitsen die gebruik maken van het EL-Skyport systeem.

De L478DR-EL wordt ook ondersteund door Sekonics data transfer software. Deze meet het dynamisch bereik van uw camera voor de meest exacte controle van licht en belichting.  Zodra de data is opgemeten en ingeladen, d.m.v. Exposure Profile Target, kan de L478 reflecterende of opvallende lichtmetingen uitvoeren, exact gecalibreerd naar uw specifieke camera.

Sekonic Litemaster L478DR-PX

De Sekonic Litemaster L478DR-PX werd samen met Phottix ontwikkelden is een lichtmeter met touch-screen voor zowel fotografie als ciné. Het compacte design komt onmiddellijk vertrouwd over en is eenvoudig in gebruik. Het 2,7″ kleurenscherm toont omgevings- of flitslicht en alle andere info op een duidelijke begrijpbare manier.
Alle Phottix flitsen kunnen draadloos worden getriggerd. Via het touch screen van de L478DR-PX kunnen de afzonderlijke groepen geselecteerd worden en gemeten.  Het diafragmagetal verschijnt in het centrum van het scherm. Maar de lichtmeting van elke individuele groep wordt ook weergegeven zodat verschillende lichtratio’s gemakkelijk bepaald kunnen worden. Zodra alle lichtinstellingen voor elke individuele groep in orde zijn, kan een totale lichtmeting uitgevoerd worden.
De L478DR-PX is compatibel met alle Phottix flitsen en radio’s die gebruik maken van het Strato II protocol. Hietoe behoren de Strato, Strato II en Atlas II radio’s en Indra360, Indra500 en Mitros+ flitsers.

De L478DR-PX wordt ook ondersteund door Sekonics data transfer software. Deze meet het dynamisch bereik van uw camera voor de meest exacte controle van licht en belichting.  Zodra de data is opgemeten en ingeladen, d.m.v. Exposure Profile Target, kan de L478 reflecterende of opvallende lichtmetingen uitvoeren, exact gecalibreerd naar uw specifieke camera.

Sekonic SpeedMaster L858D

De Sekonic SpeedMaster L858D is een multifunctionele lichtmeter voor de veeleisende fotograaf of cineast. De L-858D is de enige lichtmeter die de flitsduur kan meten en weergeven, zeer belangrijke data bij het bepalen van een correcte balans tussen omgevingslicht en hypersync sluitertijden.
Door de verhoogde gevoeligheid voor zowel opvallende als gereflecteerde metingen maakt de werking in zeer lage lichtomstandigheden mogelijk.

Sekonic Transmitter Module

Door middel van de optionele RT transmitter module kan de Sekonic L-858D Speedmaster draadloos communiceren met uw studioflits. Met de RT radiomodule in de L-858D lichtmeter, kunnen fotografen hun flitsen draadloos triggeren en eventueel het vermogen via de Speedmaster bijregelen. Alle groepen, kanalen en zones van de desbetreffende merken zijn ondersteund.
De Sekonic RT transmitter bestaat voor Elinchrom/Phottix, PocketWizard, Broncolor of Godox.

Sekonic Exposure Profile Target

In het analoge tijdperk was ISO een constante, een vaste waarde. Ongeacht het merk van film : ISO 100 was ISO 100. Een exacte belichting werd verkregen door een juiste balans tussen tijd, diafragma en gevoeligheid (ISO).
Met de komst van de digitale systemen is ISO slechts een benadering. Door meer stroom / spanning op de beeldsensor te zetten, wordt een hogere ISO-waarde verkregen. Deze gevoeligheid kan tussen de verschillende fabrikanten sterk afwijken en ook tussen verschillende camera’s van één merk zijn er soms grote afwijkingen.
Met de Exposure Profile target kunnen deze “fouten” gecorrigeerd worden.  Deze correcties worden door Sekonics Data Tranfer Software in de L-758 ingelezen. Zo compenseert de L758 de afwijkingen van uw camera (‘s) bij elke meting.

Sekonic SpectroMaster C-800 


De Sekonic SpectroMaster C-800 is een spectrometer die elke lichtbron kan meten. Dat maakt hem uitermate geschikt voor LED, HMI, fluorescentie, natuurlijk daglicht,… Bovendien kan hij dankzij zijn ingebouwde lineaire CMOS sensor zeer exact per 1nm golflengte metingen uitvoeren waardoor spectrale pieken van de lichtbron getoond kunnen worden.
De C-800 meet ook flitslicht en geeft de kleurinformatie voor een preciese witbalans. Kleurtemperatuurmetingen worden in Kelvin weergegeven, verlichtingssterkte in lux of lux sec. Flitsers kunnen met de C-800 ook draadloos via de PocketWizard radiofrequenties getriggerd worden.
Dankzij het overzichtelijk 4,3″ touchscreen heeft de gebruiker een eenvoudige toegang tot spectrale lichtdistributie, CRI kleurdata, vergelijkingen tussen diverse lichtbronnen en zoveel meer.
Door zijn groot kleurtemperatuurbereik (1600K tot 40000K) en zijn absolute nauwkeurigheid is de C-800 een uiterst flexibel gereedschap voor de professionele studio of de fotograaf / cineast op locatie

Sekonic Illuminometer i-346c

De i-346c is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke Lux/Footcandle-meter om de verlichting op de werkplek of andere omgevingen te controleren.
Toepassingen :
– Industrie : controle verlichting van de werkomgeving
– Overheid : controle m.b.t. gezondheidsstandaard
– Politie : veiligheid
– Sport : overeenstemming met de normen
– Bouw : veiligheid van werknemers / arbeiders
– Musea : Egale, niet-schadelijke verlichting
– Landbouw : regeling van het licht voor een betere groei
– Video / tv : controle van dramatische verlichting